Paslanmaz Somun Fiyatları 2023

22-09-2022 14:32
Paslanmaz Somun Fiyatları 2023
Kaliteli ve dayanıklı malzemelerden üretilmiş olan Paslanmaz Somun birçok farklı alanda kullanılmaktadır. Teknik ve yapı gibi alanlarda gerekli olan paslanmaz somun üretilen parçaların birleşimi için gereken bir malzeme olmaktadır. Bu malzeme ile yüzeyler birbiri ile vidalanarak kolay bir şekilde monte edilebilmektedir. Değişen boyutları ile birçok farklı yerde uygulanabilen paslanmayan somun mobilya ve teknolojik alet gibi farklı alanlar için gereken bir malzeme özelliğindedir. Fiyatları ile birbirinden farklı olan paslanmayan somunlar uygun seçeneklerde satın alınabilmektedir. Dayanıklı bir malzeme ile üretilmektedir. Mobilya ve elektronik alet gibi birçok farklı sektörde kullanılmaktadır.

Paslanmaz Somun Nedir?

Teknik olarak birçok üretim yapan yerlerin kullandığı parçalardan olan paslanmaz somun vidalama işlemi için gerekli olan bir parçadır. Mobilyanın yapımı tamamlandıktan sonra birleşimi için paslanmaz somun uygulanarak üretim aşamasında kullanılmaktadır. Somunların farklı boyutları bulunduğu için her yere göre kolaylıkla tercih edilmektedir. Paslanmaz olması nedeniyle oldukça fazla rağbet gören somun, ısı ve nem gibi durumlardan etkilenmemektedir. Malzeme kalitesi açısından büyük bir farklılık oluşturan paslanmaz somun üretildikten sonra gerekli bir parça olarak sanayi ve mobilya gibi alanlarda kullanılır. Ustaların kullanım sağlayarak yaptığı birçok eşya ve malzeme paslanmaz somun ile oluşturulmaktadır.
 

paslanmaz somun fiyatları 2022

Paslanmaz Somun Neden Tercih Edilmektedir?

Paslanmaz somun tercih edilme sebebi olarak, vida birleşim noktasının güvenli bir şekilde monte edilebilmesidir. Diğerlerinden ayıran en büyük özellik olarak paslanmaz olması büyük bir önem taşımaktadır. Kullanılan eşyanın daha uzun süre dayanıklı olarak kalabilmesi açısından büyük bir işlevi bulunmaktadır. Paslanmaz somun makul ve uygun fiyatlarda satılarak üretim ve yapım gibi alanlarda gerekli olan bir ihtiyaç olmaktadır. En kaliteli ve özenli şekilde üretimi yapılan paslanmaz somun ile vidalama işlemleri ve monte etme teknikleri kolaylıkla uygulanmaktadır. Profesyonel kişilerin tercihi olan malzeme teknik malzeme olarak kullanılarak her zaman önemli bir işleve sahip bulunmaktadır. İhtiyacın en iyi şekilde karşılandığı paslanmaz somun üretim aşamalarında gerekli olan mekanik parçadır. Cıvata ve somunun, dişlisine geçirilen çubuğun iki yakasını  bir arada tutmak için kullanılan metal bir bağlantı çeşididir. Endüstri alanı, inşaat, mühendislik, ahşap ve imalat dahil olmak üzere  farklı alanlarda  kullanılabilir. Paslanmaz cıvata ve somunlar tipik olarak mühendisliklerde tercih etmektedir. Üretim aşamasında paslanmaz  çelikten yapılırlar diğer  bir ucunda altıgen şekil diğer bir  ucunda kare başlı olarak üretim bandından çıkarılmaktadır. Tek tip standart olarak bir somun cıvatalar bulunmamaktadır, farklı boyutlarda olabilir. Genellikle sabit olan tabelalarda somun, bir vidayı veya cıvatayı tabelaya sabitlemek için kullanılan  dişli bağlantı parçasıdır. Sanayide ele alınan paslanmaz somun cıvatasının en yaygın türü olan makine vidasıdır. Otomotiv sektöründe sıkça gördüğümüz, inşaat endüstrisinde ve beyaz eşya ve mobilya üzerinde de rastlanılmaktadır. Müşterilerin isteği üzerine ağaç somunu ve benzeri modelleri vardır ve hem sektöre, hem de ihtiyaca göre siparişi alınır ve teslim edilmek üzere hazırlanır. Teknolojik aletlerin yapımı ve onarım aşamasında da  küçük parçalar halinde yerine almaktadır.

Paslanmaz Somunun Kullanım Alanları

Somun cıvataları her alanda kullanabilir bir parça olması ile birlikte sanayi ve inşaat uygulamalarında sıkça  kullanılır. Temel kullanım alanları inşaat, imalat ve mühendisliktedir. Bir parçayı bağlantı yaparak bir arada tutmasını sağlayan en önemli parçalardandır. Somun cıvatanın ucunda da bulunabilir başında da olabilir tamamen bağlandığı noktaya göre bağlantı yerleri değişmektedir. Paslanmaz  somun cıvataları iki farklı tür  olarak üretim bandından çıkar, çelik veya paslanmaz çelikten üretilirler. Her zaman olmasa da bazılarının üzerinde kullanıldıkları malzemeye vidalanabilmeleri için üzerlerinde bir diş ile de bulunabilmektedir. Üretim bandından çıkan paslanmaz somun cıvatası  belirli bir deliklerden veya boşluklardan geçirilir ve ardından parçayı sabitlemek ve kontrol etmek adına  sıkılır ve herhangi bir sorun teşkil etmeyen somun üretim bandından çıkar. Somun cıvatası, somunla birlikte yan yana kullanılmak üzere tasarlanmış olan yuvarlak bir metal bağlantı parçalarıdır. Somunların ucunda bir kafa ve diğer ucunda somuna vidalanmasını sağlayan açık bir yuva şeklinde oluşturulur. Benzersiz ve fiberli cıvata ve somun çeşitleri bulunur. Üretimi tamamlanan somun ve cıvataların  çeşitleri içerisinden ihtiyaca uygun olanların seçilmesi mümkün hale getirilip satışa sunulur. Özellikle makine ve makina ekipmanlarını sabitlemek için somun cıvataları kullanılır. Sanayi, ahşapta, inşaat ve otomotiv gruplarının üretimi gibi birçok uygulamada da kullanılmaktadırlar.

Paslanmayan Somunun Üretim Aşaması

Üretimi iki farklı alanda olan somun ve cıvata paslanmaz olmasının yanında çelik üretimini yapılmaktadır. Somun cıvatasının yuvarlak kafası ve düz mili ile elde edilir. Dişlisi ve başında bulunan başlık dişlisi de olmayabilir. Boyutları, standartlarının dışında da üretilen somunlar ve cıvatalar halkalı şeklinde üretilenler mevcuttur.  Tipik olarak üretilen somunların kullanım alanları ise  dolaplar, mobilyalar, raflar, kapılar ve raflar gibi ağaç işleme gibi sanat türlerinde  kullanılır. Ayrıca konut  ve viyadük  gibi inşaat projelerinde yaygın olarak kullanılırlar. Konutlarda ve köprülerde flanşlı paslanmaz somun ve benzeri modelleri sıkça tercih edilmektedir. Parçaların birbirine bağlanmasını sağlayan somun çeşitli üretimi bandı ile paslanmaz somun üretim çeşitleri ve kalitesine göre fiyatları değişmektedir. Belirtmek gerekirse somunun ağırlıklı olarak nerde ve nasıl kullanacağın önemlidir. Otomotiv sektöründe kullanılan malzeme ile inşaat alanında kullanılmak için üretilen somunlar maliyet olarak ayrıldığından dolayı satışlarda farklı fiyat listesi olabilmektedir.

Paslanmaz Somun Nerelerde Kullanılır?

Paslanmaz somunlar büyük bir ihtiyaç olarak aletlerin yapım aşamalarında ve mekanik birçok eşyanın üretiminde kullanılır. Somunların farklı boyutları uygulanacak yere göre belirlenerek ustalar tarafından monte edilmektedir. Paslanmaz somun fiyatları ile makul ve uygun alternatifler de bulunarak satın alınabilmektedir. Somunların kullanıldığı yerlerde vidalama işlemi yapılarak mekanik parçaların birleşimi gerçekleştirilmektedir. Paslanmaz somunun dayanıklılığı uzun olup birçok olumsuz duruma karşı uzun yıllar kullanılacak kaliteli malzemelerden oluşmaktadır. En iyi şekilde üretimi yapılmış olan paslanmaz somun ile teknik olarak kaliteli eşya ve malzeme üretimi yapılmaktadır. Paslanmaz somun için en iyi üretim ve satış işlemleri uygulanarak yapı ve teknik gibi birçok alanda kullanıma hazırlanmaktadır.

Paslanmaz Somun Neden Tercih Edilir?

Paslanmaz somunun kullanıldığı alanlar farklılık göstererek üretim aşamasında oldukça lazım olmaktadır. Mobilya üretimi yapılan yerlerde ve teknik olarak birçok eşyanın üretim aşamasında kullanılmaktadır. Birleşim yerlerine kullanılan somun ile vidalar dayanıklı ve kullanışlı bir şekilde monte edilerek uygulanmaktadır. Paslanmaz somun fiyatları ihtiyaca yönelik en makul ve ekonomik seçenekler ile satın alınarak kullanılmaktadır. Paslanmaz olduğu için hiçbir sorun oluşmadan güven içerisinde kullanılabilmektedir. Teknik malzemelerin vazgeçilmez unsurlarından biri olan paslanmaz somun vidalama işlemi yapılırken kullanılan parçalardan birisi olmaktadır. Malzeme kalitesinin nitelikli olduğu paslanmaz somun ile eşyaların kullanım ömrü ve dayanıklılığı daha iyi şekilde bulunmaktadır.
 
paslanmaz somun çeşitleri

Paslanmaz Somun Fiyatları

Paslanmaz somun fiyatları piyasada farklılık göstermektedir. Bunun olmasının sebebi ise kalitelerinin farklı olmasıdır. Somun genel olarak bakıldığı zaman ana bağlantı elemanlarından bir tanesi olarak kabul edilir.  Genelde cıvata ve saplanır gibi elemanlar ile birlikte kullanılması mümkündür. Bu sebepten ötürü sökülebilir basit bir parça olarak nitelendirilebilir, helis eğrileri arasında sürtünme kuvveti ile bağlantılı elemanlarını birbirine bağlaması için görevlendirilmiş bir parça olarak düşünülebilir. Bağlantı elemanlarında cıvatalardan sonra yardımcı araçlardan bir tanesi ise somundur. Özellik ve şekillerine göre farklı çeşitlerde bulunmaktadır. Cıvata ile birbirini tamamlar. Mobilya, inşaat, otomotiv sektöründe kullanılmaktadır. Cıvata ve vida eğrileri arasında oluşan sürtünmelerin kuvvetini için kullanılır.  Sökülüp takılabilen yardımcı parçalar oldukları için ortalardaki delik sayesinde yuvası ile birbirine güçlü bir şekilde bağlanma ihtimalini arttırıyor. Somunlar ne kadar çok sıkılırsa bağlantı elemanlarının mukavemeti o kadar güçlü olur. Kullanılan alanlarına göre oldukça fazla çeşidi bulunan somunlar vida, cıvata ve benzeri bağlantı elemanlarının olduğu her yerde kullanımı mümkündür. Bu makine sanayi, beyaz eşya, otomotiv, mobilya, gıda ve sağlık sektörü gibi pek çok alanda cıvata kullanımını ve somun kullanımı görmek mümkündür.

Paslanmayan Somun Fiyatları 2022

Mekanik birçok parçanın içeriğinde bulunduğu paslanmaz somun gerekli olan bir parça olarak her zaman kullanılmaktadır. Paslanmaz somun fiyatları farklılık göstererek birçok alternatifi de bulunmaktadır. Mekanik aletlerin yapımında gerekli olan paslanmaz somunlar parçaların birleşim yerlerine uygulanmaktadır. Mobilya ve sanayi gibi alanlarda kullanılan bu malzemenin üretimi ise farklı boyutlarda yapılarak satışa çıkarılmaktadır. Paslanmaz somun kaliteli ve malzemesi dayanıklı olan seçenekleri ile uzun yıllar güvenle kullanılmaktadır. Teknolojik birçok aletin yapımında kullanılan paslanmaz somun için her ebatta ve boyutta üretim yapılarak ihtiyaca cevap verilmektedir. Mobilyaların birleşim yerlerinde paslanmaz somun kullanıldığı için mobilya sektöründe de oldukça fazla rağbet görmektedir.

Somun Ne İşe Yarar?

Somunun ortaya yerinde açılan delik sayesinde cıvataların birbirine bağlanması ve bulunduğu yere sağlam bir şekilde sabitlenir. Bu cıvata ile kullanacak olan somunun daha iyi sıkılması o malzemenin sağlamlık derecesini bir hayli artırabiliyor.  Somunun  çeşitleri oldukça fazladır. Altı köşe somunlar, kare somun kare kaynaklı somun, ince taçlı somun, flanşlı somun, boru dişi somun, fiberli somun, birleştirme somunu, kontra somun, ağır yük somonu, kelebek somun, altı köşe kaynak somun, uzatma somunu, birleştirme somunu, prens somunu gibi pek çok somun çeşidi bulunuyor.

Somun Özellikleri?

Paslanmayan somunların fiyatları da birçok yerde farklı olabilir. Bu farklılık ürünün kalitesine göre değişmektedir. Dayanıklı ve güvenli olan kemik yapısı ile kontra somunlar gevşeme özelliğine sahiplerdir. Cıvata ya da vida son olarak tasarlanmış olan bu cıvatanın her iki tarafında birleşmesi ile işlem tamamlanmış ve gerçekleşmiş olur. Çalışma prensibi olarak cıvatalarda standart olarak sağ yöne hareket eden ana somun bulunuyor. Monte edilen bu cıvata sıkma uygulaması yapıldıktan sonra  uygun bir şekilde tasarlanmış olur. Cıvata merkez somun üzerine ters olarak monte edilmesi ile işlem tamamen bitmiş oluyor.  Gevşeme olmaması ve vibrasyon özelliği ya da darbelerin muhtemel olduğu makinelerde kullanım kolaylığı göz önüne seriliyor. Titreşim artması sebebiyle birlikte 2 cıvata birbirine kenetlenir. Somun bağlayıcı olma özelliğindedir. Paslanmaz somunların fiyatı ürünlerin kalitesine göre değişkenlik gösterebiliyor. Ürünler ne kadar kaliteli olursa fiyatta meydana gelen değişiklik de o kadar fazla olur. Cıvataların fark parçalar ile güçlü bir şekilde sıkıştırılmasını sağlayan bunun yanı sıra saplama ve cıvata gibi parçalarını birbirine geçiren bağlantı elemanlarına somon ismi verilmektedir. Somunlar cıvataya da vidanın eğrileri arasında oluşan sürtünme kuvvetlerinden yararlanmaktadırlar. Sökülüp takılabilen parçalardır. Ortalarında büyük delik bulunur ve bu özelliği sayesinde cıvata ile birbirine bağlanmasını sağlar. Bu sayede bulunduğu yere güçlükle tutulmasını sağlar. Somun elemana bağlantı yapılacak parçaya göre güçlü bir şekilde sıkılırsa bağlandığı parçanın mukavemet değeri bir hayli artmış olur.

Somun Çeşitleri Nelerdir?

Kullanım alanlarına göre farklı tipte pek çok çeşidi bulunmaktadır.
  • Paslanmaz civata somun
  • Paslanmaz vida somun
  • Paslanmaz fiberli somun
  • Paslanmaz perçin somun
  • Paslanmaz somun civata
  • Solar saplama paslanmaz
  • Solar paslanmaz sensörlü kare aplik

Paslanmaz Somun Detaylar Listesi

  • Altı köşe somun
  • Kör kare somun
  • Kaynak boru somun
  • Dişi kare flanşlı somun
  • İnce saçlı somun
  • Tabanlı sıkmalı altı köşe somun
  • Altı köşe perçin pres somun
  • Fiberli flanşlı somun
  • Uzatma kafes altı köşe kaynak somun
  • Altı köşe flanşlı somun
  • Kontra yuvarlak somun
  • Düz kafa perçin somun
  • Takviyeli plastik somun
  • Kelebek ağır yük somun
  • Silindir çelik konstrüksiyon somun
  • Kare Somun
Bunların hepsi vida ve cıvataların bir araya gelmesiyle kullanılabilir. Bu kadar çok olan somun çeşidi sayesinde istenilen somun türü kolaylıkla bulunmaktadır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.