Paslanmaz Cıvata - Paslanmayan Cıvatalar ve 2022 Fiyatları

20-09-2022 14:58
Paslanmaz Cıvata - Paslanmayan Cıvatalar ve 2022 Fiyatları
Paslanmaz cıvata pek çok yerde kullanılmaktadır. Bu cihazlara genel olarak bakıldığı zaman inşaat sektöründe daha fazla kullanıldığı görülmektedir. Bütün üretim sektöründe yaygın bir şekilde kullanılan cıvatalar somun olarak kullanılan ve daha sonra tekrar sökülüp takılabilen özellikte olan ürünlerdir. Ürünün sıkma momenti genellikle son kısmına doğru uygulanır. Çoğunlukla geometrik şekli altıgen yapıda olan bu ürünler silindirik bir yapıya sahip oldukları için mobilya, araç, profil ve benzeri gibi aklınıza gelebilecek her türlü ekipman da kullanılan cıvataların yaygın bir kullanım alanı bulunmaktadır.
 
Paslanmaz Civata Fiyatları 
Paslanmaz Cıvata Örneği
 
Genellikle inşaat ve sanayi sektöründe tercih edilen paslanmaz cıvata bu ve benzeri alanlarda sıklıkla kullanılan bir üründür. Cıvatalar her türlü monte etme işlemleri esnası da kullanılabilir. Cıvataların kalitelerine göre fiyatlarında da büyük oranda değişiklik meydana geliyor. Cıvata birine bağlanmak istenen iki farklı parçanın üzerine delik açılması ve ucunun somona takılması sonrasında aralarına takılan bağlantı parçalarına verilen isimdir. Cıvataları diğer vidalardan ayıran en büyük özellik ise somun ile birlikte kullanılması gerektiğidir. Paslanmaz cıvata ise su ve benzeri sıvı maddeler ile temas ettikten sonra oksitlenme gibi bir olayın meydana gelmemesi yani paslanmayan cıvata modeli denilir. Paslanmaz cıvata maddesinin en çok kullanıldığı alanlar makine ya da inşaat sektörleridir.

Paslanmaz Cıvata Nedir?

Paslanmaz cıvata su ile temas eden bir cıvata ya da vidanın oksitlenmemesi durumuna verilen isimdir. Bu ürünlerin paslanmaması ömürlerinin daha uzun olmasına olanak sağlamaktadır. Cıvatalar genellikle inşaatta kullanılmak için üretiliyor. Yalnızca inşaatta değil aynı zamanda sanayi alanında da kullanılıyor. Ufak tefek eşyaların montajlanması için de cıvata kullanılabilir. Bunun yanı sıra bisikletlerde kullanılabilir. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de parçaları sonradan ayrılabilecekleri şekilde birbirine bağlanarak da kullanılabilen paslanmaz cıvata genellikle silindirik bir forma sahiplerdir. Pul ile birlikte kullanımı mümkündür. Silindirik formda olabildiği gibi yıldız şeklinde de olabiliyor. Cıvatalar kırılması parçalanması oldukça zor olan ürünlerdir. Takıldığı malzemeye güçlü, kuvvetli uygulama sağlayan ürünlerin oldukça kuvvetli olmasını sağlayan bir parçadır. Malzemeyi kuvvetli verimi de kazandıran cıvataların sökülmeden parçalanması kopması mümkün değildir. Bu sebepten ötürü kullanım alanı her geçen gün daha da artıyor ve sıklıkla tercih ediliyor. Cıvatalar genel anlamda bakıldığında bağlanmak istenen parçalara delik açılması suretiyle kullanıma uygun olur. Parçalardan bir tanesi somun diğeri ise yuvarlak dışı uç dur vedadan ayıran en önemli özellik ise son ile birlikte kullanılıyor olmasıdır. Yaygın olarak kullanılan cıvata çeşitlerinden bir tanesi de paslanmaz olan cıvatalardır. Söz konusu olan ürünler sıvı ile temas ettiklerinde kesinlikle oksitlenme yapmaz bu da paslanmaya sebebiyet vermez.

Baş Şekillerine Göre Cıvata Çeşitleri

Paslanmaz cıvata sıklıkla tercih edilen bir üründür. Paslanmaz cıvatalar son derece kullanışlı olan ürünlerdir. Cıvata çeşitleri aşağıdaki gibi sınıflandırılabilir. Cıvatalar havşa başlı cıvatalar, altı köşe başlı cıvatalar, tornavida ağızlı olan cıvatalar, yıldız tornavida ağızda olan cıvatalar gibi farklı şekillerde bulunabilirler. Bunun yanı sıra özel amaçlı cıvata çeşitleri de bulunuyor. Göz başlı cıvatalar, halka başlı cıvatalar,  cıvatalar daha sonra gövde biçimine göre cıvata çeşitleri de farklılık gösterebiliyor. Staj vidalar, germe cıvatalar, ağaç vidaları gövdesi toleranslı cıvatalar, esnek cıvatalar, akıllı vidalar başlı cıvatalar, yani saplamalar şeklinde farklı farklı cıvata çeşitleri bulunuyor. Cıvatanın farklı ölçülerde bulunur müşterilerin talepleri doğrultusunda üretilirler. Cıvataların paslanmaması oldukça önemli bir durumdur. Su ile temasta bile oksitlenme yapmazlar.

Paslanmaz Cıvatanın Kullanım Alanı Nereleridir?

Paslanmaz cıvata genellikle sanayi ve inşaat sektöründe kullanılıyor. Eşyaların birbirine geçirilmesi ve monte etmesi amacı ile kullanılırlar. Evde bulunan ufak çaplı olan malzemelerin kullanımında da cıvata kullanımını görmek mümkündür. Cıvataların kaliteli olması oldukça önemlidir. Paslanmayan cıvatalar su ile temas ettikleri zaman paslanma meydana gelmez. Bu da hem inşaat sektöründe hem de sanayi sektöründe avantaj olur. Paslanmaz olan cıvata boru bağlantı elemanlarının su ile temas etmesi muhtemel olan alanlarda genellikle kullanılır. Burada amaç bu boru bağlantı elemanlarını bir şekilde suya etse dahi bozulmalarını sağlamak ve uzun süreli kullanabilmelerini sağlar. Cıvataların kullanım alanlarını bakıldığı zaman oldukça geniş bir yelpaze görebilirsiniz. Bunun yanı sıra cıvatanın yüzlerce çeşidi bulunuyor. Ve her bir çeşidini kullanım yeri de farklıdır. Makine ya da inşaat sektörlerinde sıklıkla kullanılıyor.

Paslanmaz Cıvata Seçimi Neye Göre Yapılır?

Paslanmaz cıvata fiyatları ürünlerin kalitesine göre değişkenlik gösteriyor. Yapılan ürünlerin özelliklerine göre cıvatalarındaki özelliklerde değişkenlik gösterebilmektedir. Bunun  yanı sıra  ürünlerin kaliteli olması fiyatlarda ve ücretlerde değişkenliği sebebiyet veriyor. Kullanılacak alan cıvatanın seçiminde son derece önemlidir. Paslanmaz çelikler bahsedildiği şeklinde pek çok alanda kullanılabilir. Endüstriyel tesislerde, hava ve kaynar su geçiş borularında, vanalarda ve bunun gibi pek çok alanda kullanımı mümkündür. Diğer eklenti alanlar için daha farklı cıvata modelleri de tercih edilebiliyor. Burada önemli olan esneklik kullanım alanlarının boyutlarına ve sahiplik gibi kavramlarının çıkartılmasına uygun cıvataların üretilmiş olmasıdır.

Paslanmaz Cıvata Üreticileri

Paslanmaz cıvata üreticileri sayesinde kaliteli ürünler piyasaya sürülüyor. Cıvataların kalitelerine göre fiyatlarında da büyük oranda değişiklik meydana geliyor. Cıvata birine bağlanmak istenen iki farklı parçanın üzerine delik açılması ve ucunun somuna takılması sonrasında aralarına takılan bağlantı parçalarına verilen isimdir. Cıvataları diğer vidalardan ayıran en büyük özellik ise somun ile birlikte kullanılması gerektiğidir. Paslanmaz cıvata ise su ve benzeri sıvı maddeler ile temas ettikten sonra oksitlenme gibi bir olayın meydana gelmemesi yani paslanmayan cıvata modeli deniliyor. Paslanmaz cıvata maddesinin en çok kullanıldığı alanlar makine ya da inşaat sektörleridir. Cıvatalar kırılması parçalanması oldukça zor olan ürünlerdir. Takıldığı malzemeye güçlü, kuvvetli uygulama sağlayan ürünlerin oldukça kuvvetli olmasını sağlayan bir parçadır.

Paslanmayan Cıvatalar

Paslanmaz cıvata üreticileri müşterilerin talepleri doğrultusunda paslanmayan cıvata üretiyor ve bunları piyasaya sürüyor. Paslanmaz cıvata sıklıkla tercih edilen bir üründür. Paslanmaz cıvatalar son derece kullanışlı olan ürünlerdir. Cıvata çeşitleri aşağıdaki gibi sınıflandırılabilir. Cıvatalar havşa başlı cıvatalar, altı köşe başlı cıvatalar, tornavida ağızlı olan cıvatalar, yıldız tornavida ağızda olan cıvatalar gibi farklı şekillerde bulunabilirler. Bunun yanı sıra özel amaçlı cıvata çeşitleri de bulunur. Paslanmaz olan cıvata boru bağlantı elemanlarının su ile temas etmesi muhtemel olan alanlarda genellikle kullanılır. Burada amaç bu boru bağlantı elemanlarını bir şekilde suya temas etse dahi bozulmalarını engellemek ve uzun süreli kullanabilmelerine ön ayak olmaktır. Cıvataların kullanım alanlarını bakıldığı zaman oldukça geniş bir yelpaze görebilirsiniz. Paslanmaz cıvata kaliteleri ürün bazında değişmektedir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.