Paslanmaz Pul Fiyatları 2022

03-10-2022 10:37
Paslanmaz Pul Fiyatları 2022
Paslanmaz pul sayesinde pek çok sac erken yıpranmadan kurtuluyor. Saclar rüzgârın etkisi ile sürekli olarak hareket edebilir ve üzerinde bulunan paslanmayan vidalar da bir süre sonra gevşeyebilir. Bu gibi sorunları kontrol altına alabilmek için pullar kullanılabilir. Bir sac ve benzeri olan ürünlerin bağlantı elemanlarının içinden geçirilip baş kısmının temas yüzeyini daha genişletip bu sayede hasarı minimuma indiren ya da engelleyen ortası delik metal halkaları vida pulu denilmektedir. Diğer bir ismi ise rondela olarak geçer iki batının daha rahat bir şekilde gevşemesini sağlayan bu element rondela ve pul arasındaki fark sadece kelime olarak farklı telaffuz ediliyor olmasıdır. 5 milimetreden başlayan paslanmaz vida pul ölçüleri çeşitli çaplarda görülebilmesi mümkündür. Bu pullar genellikle sacları sabitlemek amacıyla kullanılır. İşleme bütün yüzeylerde belli bir talep doğrultusunda uygulamak için uygundur. Paslanmaz çelik saclara uygulanan bir işlem lazer pul, fiber-full olmak üzere iki farklı çeşitte kullanımı mümkündür. Ürün yüzeyine işlem ve imalat sürecinde korumak amacıyla hatayı en aza indirgemek için uygulanan pul işlemleri günümüzde paslanmaz çelik tüketiminde sıklıkla tercih edildiği görülebiliyorlar. Cıvatanın kolay genişlemesini ya da sürtünmeye bağlı olarak herhangi bir sorun meydana gelmesini engelleyen malzemelerdir. Kaliteli pulların paslanmaması son derece önemli bir durumdur.

Vida Pulu Nerede Kullanılır?

Paslanmayan pullar daha uzun süreli olarak kullanılabilir. Hasarları minimuma düşürmek amacıyla ya da sızma gevşeme yalıtım basıncı yayma gibi durumlarda kullanılması söz konusudur. Farklı durumlar için pek çok çeşidi bulunmaktadır.  Örneğin kilit pulları bağlantı elemanlarını sabitleme katına kullanılan pullardır. İki yüzey arasında yaylı pul modelleri kullanılıyor. Yaylı sistem sayesinde sürtünme minimum da olur. Pullar yalnızca sac yapımında değil aynı zamanda çelik fabrikalarında, sanayilerde, oto sanayilerde de kullanılabiliyor.

Paslanmaz Pul Çeşitleri Nelerdir?

Paslanmaz pul kaliteli olmalıdır. Kaliteli olmayan pullarda hemen paslanma meydana gelir. Pullar farklı çeşitlerde bulunur. Ayrıca plastik cam, trapez metrik, yaylı içten tırtıklı, dıştan tırtıllı gibi pek çok pul çeşitleri bulunuyor. Bunlar dışında eyeliner, şase, rulman, baskı ondüle, çanak imbus çelik gibi pul çeşitleri de mevcuttur. Bu çeşitleri ve ölçülere göre pul rondela fiyatları da değişkenlik gösterebilmektedir. Piyasada mevcut olan bazı bul çeşitli şu şekilde sıralanabilir. Metrik yaylı rondela, metrik pul Matrik Çelik A tipi, tırtıllı pul metrik, Çelik J tipi tırtıllı pul Matrik, v tipi tırtıllı pul, Çelik yaylı rondela döşeme, şase pullu metrik, Çelik çanak pul, Çelik içi, dışı tırtıklı pul, Çelik raynel pul metrik, havşa pul dört köşe pul gibi çeşitli pul tipleri bulunuyor.

Paslanmaz Pul Nedir, Pul Tipleri Nelerdir?

Paslanmaz pul nedir sorusu pek çok kişi tarafından sıklıkla merak ediliyor. Pullar demir çelik fabrikalarında kullanılır. Amerikan pulları a ve b tiplerinde farklı şekillerde mevcutturlar. A tipi olanlar yüksek toleranslı olan ve keskinliği çok büyük bir önemi yoktur. B tipi olan Amerikan pulları ise düz bir şekilde düşük toleranslı olurlar. B tipli olan pullar ince geniş normal şekillerde üç farklı grupta incelenebilirler. İngiliz pulları ise form adı altında toplanırlar. Pullar A'dan olacak şekilde 7 farklı formda bulunurlar. Paslanmaz pullar sayesinde çürüme meydana gelmeyeceği için uzun süreler boyunca kullanılabiliyor.

Düz Pullar

 
Paslanmaz pul çelik fabrikaları için önemli olan bir üründür. Çelik fabrikalarında oldukça fazla olarak kullanıldığı göze çarpmaktadır. Düz pullar ise kendi işlerinde düz pul, tamir pulu, duvar pulu, küre pulu ve toplu olmak üzere 5 farklı sınıfta incelenirler.  Düz pul yüzük şeklinde sıklıkla metalden imal edilen bir pul olarak bilinir. Vidası takıldıktan sonraki yükü dağıtan parçadır. Bunlara ilave olarak somundan geniş bir çapta düz bir pul kullanılabilir. Tamir pulu ismi ile bilinen pul daha çok otomotiv sanayide kullanılır. Eğer eskimiş ise veya pas varsa delikle bağlantılı yapmak için kullandığı da olur. Pullar günümüzde neredeyse her evin çatısının yapım aşmasında kullanılıyor. Yalnıza çatı yapmak için değil aynı zamanda sanayide ve otomotiv sanayi sektöründe de kullanılabiliyor.
 
Paslanmaz Pul Fiyatları 2022 2023 2024 2025

Paslanmaz Pul Fiyatları

Sanayi denilen olgu son derece geniş kapsamlı olan bir olgudur. Elektrik, mekanik son derece geniş bir sektör vardır. Bu sektörlerde de çok değişik üretilen ürünler vardır. Bunlardan bir tanesi de küçük ama aşağıda verilen detaylarından da anlaşılacağı gibi son derece hayati bir işlevi olan paslanmaz pul adı verilen halka biçiminde işi boş olan metalik parçalardır. Son derece geniş bir kullanım alanı vardır. Bu noktada da doğal olarak paslanmaz pul kullanacak olanlar paslanmaz pul fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. İlgili standartlara göre üretilirler. Kalite kontrol testlerinden geçtikten sonra da satışa sunulan metalik malzemelerdir. Paslanmaz pullar ürünün imalat aşamasında ve işlem süreçlerinde yüzeyini korumak ve yapılabilecek olan hataları en aza indirgemek için tercih edilmektedir. Rondela olarak da tanımlanan bir üründür. Somun ve civata ile beraber kullanılır. Çok geniş bir kullanım alanı vardır.

Fiyat Politikası

Öncelikli üreticisi olan firmanın fiyat politikası son derece belirleyicidir. Bunun yanı sıra ürün özellikleri, paslanmaz pulda kullanılan malzemeler ithal ya da yerli bir ürün olması rakamları değiştirir. Ödeme noktasında ise değişik ödeme seçenekleri vardır. Dünyanın en eski sektörlerinden bir tanesi makine sektörüdür. Endüstri dünyasının değişik metal türleri ile ilkel bazda başlayan imalatı bugün çok ileri noktalara gitmiş durumdadır. Çok değişik türden farklı gereksinimler için metalik ürünler vardır. Bunlardan bir tanesi de paslanmaz pul adı verilen üründür. Bu ürünü satın alacak olanlar da doğal olarak paslanmayan pulların fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak istiyor.Paslanmaz pul fiyatları farklı parametrelere göre değişir. Öncelikli olarak üreticisi olan firmanın ürünü fiyatlandırma politikası gelir. Bunun yanı sıra eğer ithal bir paslanmaz pul ise o zaman ürün fiyatını belirleyen unsurlar arasında o an ki olan döviz kur rakamları da devreye girer. Paslanmaz pulun büyüklüğü, kullanılan malzeme gibi her bir parametre fiyatlarını değiştiren unsurlardır. Toplum alımlarda birim fiyatı düşebilmektedir.  Paslanmaz pul alımlarında kredi kartı ile satın alma, peşin satın alma gibi ödeme yöntemleri vardır. Teknolojik olarak bakıldığında görünen ya da doğrudan göze çarpmayan çok sayıda ürün bulunuyor. Bu ürünlerin de farklı kullanım alanları yer alıyor.  İşte bunlardan bir tanesi de küçük gibi görünse de sanayi de son derece önemli bir yeri olan paslanmaz pullardır. Bu ürüne gereksinim duyanlar da doğal olarak paslanmaz pul fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak istiyorlar. Bu tür bir ürünün fiyatı için baştan net bir rakam verilebilmesi söz konusu değildir. Paslanmaz pulun üreticisine, pulun türüne, kullanılan malzemesine, ürün özelliklerine, ithal ya da yerli ürün olmasına alınmasına göre rakamlar değişir. Ayrıca alınacak olan ürünün toplu alınması durumunda da kimi firmalar özel indirimler yapar. Gıda, elektrik, elektronik, otomotiv, tıbbi ürünler, özel tasarım ürünler gibi çok geniş bir endüstriyel alanda kullanılır. Burada amaç civata veya somunun rahat geçişinin sağlanması ve sürtünmeye önlemektir.Paslanmaz Pul Nedir?Tek başına bir işlevi olmasa da somun ve civata gibi bağlantı elemanları ile birlikte kullanıldığı zaman somun veya civatanın hareketini sorunsuz bir biçimde yapmasını sağlayan ara üründür. Sürtünmeyi önleyen yuvarlak, ortası delik parçalardır. Paslanmaz pul denilmesinin nedeni paslanmaz malzemeden yapılmasıdır. Böylece daha uzun süre kullanılabilen bir malzemedir. İlgili makine direktiflerine göre üretilirler. Somun ya da cıvata başı ile makine arasında kullanılan orta kısmı delik yuvarlak olan sac malzemelerden yapılan paslanmaz özelliği parçalardır. Civata ölçülerine somun ölçülerine göre farklı büyüklükleri vardır.
 
paslanmaz pul çeşitleri

Paslanmaz Pul Çeşitleri

Paslanmaz Pul Kullanım Alanları

 
Paslanmaz pul özelinde hayatımızın birçok alanında kullandığımız çeliğin dayanıklı olması en önemli unsurlardandır. Normal alaşımsız ve az alaşımlı çelikler korozif etkilere karşı dayanıklı olmadıklarından, bu tür uygulamalar için genellikle paslanmaz ürün kullanılır. Günümüzde kullanımları gittikçe yaygınlaşan paslanmaz ürünlerin çevre dostu bir malzeme olmaları çok büyük avantaj sağlıyor. Dolayısıyla ürünün ömrü dikkate alınarak yapılan fiyat analizlerinde tasarımlarında paslanmaz ürün kullanımının daha ekonomik olduğu görülür. Dayanıklılığı ve paslanmaz özelliği düşünüldüğünden çokça tercih edilir.

Paslanmaz Pul Ölçüleri

Çeliğin sağlam ve uzun ömürlü oluşundan sıkça tercih edilir. Ve birçok ürün elde edilir, bunlardan bir tanesi de paslanmayan pullar, paslanmaz çelik saclara yapılan bu pullardan birçok çeşit ve ebat elde edilir. Pullar paslanmaz cıvata gelişmesini, sürtünmeyle engelleyen malzemelerdir. Paslanmaz pul alırken mutlaka çelik kalitesine dikkat etmek gerekir,

Paslanmaz Ürünleri Kimler Tercih Etmektedir?

İnşaat sektörü ve sanayiler başta olmak üzere birçok farklı alanda tercih edilmektedir. Bu nedenle kalitesi ve dayanıklılığı her zaman tartışılmaktadır. Çoğunlukla inşaat sektöründe kullanılır. Paslanmaz ürünler evlerimize kadar girdiler, tencerelerde, çaydanlıklarda ve birçok ev eşyasında tercih edilir. Dayanıklı ve sağlıklı olduklarından dolayı birçok ev hanımlarının da vazgeçilmezleri arasında yerini aldı.

Paslanmaz Ürün Kullanım Alanları

Çelik kullanım alanları bir hayli geniştir. Paslanmaz ürün çoğunlukla tercih edildiği için birçok alanda kullanılıyor. Bu alanlar, makina parçaları, araba parçaları, inşaat demirleri, mutfak araç gereçleri, aksesuarlarda ve günlük hayatımızda karşımıza çıkabilen hemen hemen tüm alanlarda kullanılmaktadır. Paslanmaz ürün kullanım alanları bu kadar geniş olması sebebiyle oldukça popülerdir.

Paslanmaz Pulda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Günümüzde sıkça kullanılan çeliklerin birçok dikkat edilmesi gereken yönleri de vardır. Paslanmaz pulda dikkat edilmesi gerekenler çeliğin yüzeyi daima temiz olmalı havanın temas edebileceği şekilde tutulmalı. Paslanmaz pul yüzeyi hasar görmemeli, çalışmalar sırasında sert ve nesneler nedeniyle hasarlardan kaçınmalıdır. Herhangi bir pas oluşumunda ince bir zımpara kâğıdı ile derhal temizlenmeli daha yoğun pas oluşumlarında beklemeden mutlaka madeni cilalama işlemi ile temizlenir. Dikkat edildiğinde ürünlerinizi uzun süre kullanabilirsiniz.  
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.